Procedūra, kuras efektivitāti  apstiprina 145 zinātniskie pētījumi.

Kad  runa ir par novājēšanu un atjaunināšanos, sievietes nezin kāpēc ir gatavas ticēt visam, ko raksta internetā, žurnālos un iesaka sociālajos tīklos. Nezin kāpēc mēs vairāk ticam skaistuma blogeres vai superzvaigznes teiktajam, nevis tam, kas pierādīts zinātniskos pētījumos.

Civilizētās valstīs zelta standarts ir tā dēvētā «uz pierādījumiem balstītā medicīna» (evidence-based medicine), kas nozīmē, ka jebkurai problēmas ārstēšanas vai korekcijas metodes efektivitātei jābūt pierādītai: pacientam piedāvātajai metodei jābūt visiedarbīgākajai un ar vismazāko risku.

Šoreiz runāsim par tādu tēmu kā cīņa ar celulītu un lokālu tauku uzkrājumu samazināšana. Mēs aplūkosim vienu no populārākajām procedūrām – endermoloģija (Endermologie®), kas tautā zināma kā LPG masāža, un iepazīsimies ar vairākiem zinātniskiem pētījumiem, kas publicēti PubMed*. (PubMed ir medicīnas un bioloģijas nozīmīgāko pētījumu un publikāciju datu bāze angļu valodā. Tai ir neapstrīdama reputācija medicīnas speciālistu vidū).

Endermoloģija (LPG Systems patents) ir ādas un zemādas taukaudu mehāniskas stimulācijas metode ar mērķi veicināt šūnu aktivitāti. Endermoloģija paredzēta iedarbībai uz dažādiem sejas un ķermeņa audiem, un tai ir plašs pielietojums (estētiskā medicīna, sports, terapija). Skaistuma salonos procedūru lielākoties piedāvā, lai novērstu celulītu, nostieptu ādu un samazinātu ķermeņa apjomu.

Lūk, daži rezultāti:

  1. Stambulas Dermatoloģijas departamenta (Turcija) 2013. gadā veiktais pētījums, kurā piedalījās 118 sievietes vecumā no 26 līdz 42 gadiem, pierādīja, ka LPG ķermeņa procedūru kurss 93% pētījuma dalībnieču palīdzējis samazināt procentuālo tauku daudzumu organismā.

Pētījuma secinājums: Endermoloģija ir labi panesama un efektīva novājēšanas un figūras korekcijas alternatīva metode.

Saite uz pētījumu vietnē Pubmed https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23581834

 

  1. 2011. gadā Aptaukošanās problēmas pētniecības laboratorija (Tulūza, Francija) veica pētījumu «Mehāniskās masāžas ietekme uz gēnu ekspresijas profilu un gluteofemorālo taukaudu mobilizāciju sievietēm», kura gaitā premenopauzes vecuma sievietēm tika veikts LPG kurss, kas sastāvēja no 12 seansiem. Rezultāta noteikšanai tika izmantota mikrodialīzes metode (taukaudu ārpusšūnu telpas ķīmiskā sastāva izpēte).

Pētījuma secinājums: pētījumā izmantotais mehāniskās masāžas protokols (endermoloģija) veicināja izteiktas izmaiņas  metabolismā  iesaistīto gēnu ekspresijā.  Ievērojami pastiprinājās izoproterenola ierosinātās lipolītiskās un lokālās asinsrites reakcijas taukaudos. Respektīvi: LPG masāža uzlabo asinsriti taukaudos, kas ir būtisks nosacījums tauku slāņa samazināšanai.

Saite uz pētījumu vietnē Pubmed https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21577019

 

  1. 2008. gadā Lafontana un prof. Monte (Francija) veica pētījumu, mikrodialīzes metodi izmantojot veselām sievietēm ar celulīta pazīmēm. Sievietes izgāja endermoloģijas kursu, kas sastāvēja no 12 procedūrām. Pētījums rādīja, ka izoproterenola efekts uz lipīdu mobilizāciju pastiprinājās pēc 1 mēneša kopš procedūru kursa sākuma. Turklāt tika novērota morfometrisko rādītāju samazināšanās – gurnu apkārtmērs vidēji samazinājās par 3,1-3,3cm.

Saite uz pētījumu vietnē Pubmed https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18761545

Kompānija LPG Systems seko visiem pētījumiem par endermoloģiju un publicē tos savā medicīniskajā vietnē www.lpgmedical.com. Ja jums interesē, kādas vēl problēmas bez celulīta un lokāliem tauku uzkrājumiem risina endermoloģija, tad norādītajā saitē jūs varēsiet atrast zinātniskos pētījumus un publikācijas par dažādām tēmām (rētas, fibroze, ādas novecošanās, kombinācija ar plastisko ķirurģiju u.c.). Šo informāciju varat arī iegūt tieši no LPG Systems ekskluzīvā izplatītāja Baltijas valstīs – Vario Health Equipment.

Visu iepriekš minēto apstiprina fakts, ka LPG endermoloģija ir ne vien populāra, bet arī efektīva procedūra. Ne velti jaunie ražotāji, kas ienāk tirgū, mārketinga kampaņās savu metodiku cenšas salīdzināt tieši ar Endermologie®. Bet pagaidām šie salīdzinājumi paliek tikai reklāmas saukļu līmenī. No klīniski pierādītu rezultātu viedokļa – nav neviena zinātniskā pētījuma, kas apstiprinātu, ka kāda cita metodika ir efektīvāka par LPG endermoloģiju. Protams, mēs neapspriežam tēmu, kas kuram labāk patīk – tas ir individuāli.

Gribam pievērst jūsu uzmanību arī tam, ka LPG masāžas procedūras maksimālais efekts ir atkarīgs no LPG aparāta modeļa – jo jaunāks ir aparāta modelis, jo īsākā laikā iespējams sasniegt labākus rezultātus. Pats jaunākais LPG modelis un 2017. gada patents ir LPG Cellu M6 Alliance.

Nozīme ir arī personāla kvalifikācijai – mēs iesakām vērsties tikai pie tiem speciālistiem, kas ir apmācīti un nokārtojuši eksāmenus. Vai jūsu speciālists ir sertificēts, varat uzzināt tīmekļa saitē http://vhe.lv/ru/certified-centres/

Ja jums ir kādi jautājumi par LPG aparātiem un procedūrām, lūdzu, vērsieties pie mums. Vario Health Equipment strādā ārsti fizioterapeiti, dermatologi, kosmetologi un ķermeņa kopšanas speciālisti.